• afl 3

  Terugkijken: Aflevering “Behoud en verspilling”

  Afgelopen zondag was alweer de laatste aflevering van het tweede seizoen van Schoner Nederland op RTL4. Mocht u deze gemist hebben kijk hem dan snel terug!

   

  Koert-Jan aait de koeien op de Achterhoekse eko boederij Arink en gaat hier in gesprek met een woordvoerder van Milieudefensie over de campagne ‘Allemaal Lokaal’. In deze campagne draait alles om het produceren van lokaal voedsel, van veevoer tot product.

  Sita leert bij Hepro Kunststof Kozijnen dat de isolatiewaarde in kozijnen belangrijk is om je huis warm en geïsoleerd te houden. Naast het vervangen van je glas zou je dus ook kunnen denken aan je kozijnen bij het isoleren van je woning!

  Maar ze doet nog veel meer. Zo levert Sita haar lege batterijen in en bezoekt ze samen met een medewerker van Stibat het batterij-sorteercentrum in Lelystad. Hier helpt ze mee met het sorteren van de batterijen.

  Koert Jan helpt een handje bij De Leeuw Metalen, met het verwerken van aangeleverde elektromotoren. Deze oude elektromotoren, die je in veel huishoudelijke apparaten terug vindt, kunnen gerecycled worden. Hiervoor moeten ze eerst ontmanteld worden.

  Naast de handen uit de mouwen steken, is er ook ruimte om te genieten. Koert-Jan geniet in het Amsterdamse Vondelpark van het mooie weer en speelt op blote voeten een potje voetbal met een echte Supporter van Schoon, die hem alles kan vertellen over de landelijke parkenactie van Nederland Schoon.

  En ten slotte helpt Sita bij een melkveehouder van de Vereniging tot Behoud van Boer & Milieu met het bovengronds bemesten van het land. Dit doen ze op deze natuurlijke manier zodat je een gezonde bodem krijgt, wat ten goede komt voor de koeien en de melk die ze leveren.