• rokz1

  Schoner Nederland: Nieuw seizoen – 18 december

  Dit weekend trapt Schoner Nederland weer af met een nieuw seizoen! Presentatrice Leonie Grootenhuis heeft de afgelopen weken verschillende locaties in Nederland bezocht om meer te weten te komen over duurzaamheid in werk en mens en recycling.

  Leonie verdiept zich in de wereld van tweedehands spullen. Ze brengt een bezoek aan Used Products en laat zich inlichten over de verschillende producten die worden ingeleverd om vervolgens nogmaals gebruikt te worden door een nieuwe eigenaar.

  Een ander bedrijf waar ze zich ook bezighouden specifieke producten een tweede leven geven, is Asbas Computers. Zij voorzien je in alle informatie die je nodig hebt bij het aanschaffen van een tweedehands laptop en we nemen een kijkje bij het installeren van deze laptops.

  Het is voor iedereen interessant om zijn energie rekening zo laag mogelijk te houden. XPA Nederland verziet je met een aantal isolatietips waarbij gebruik wordt gemaakt van gerecycled materiaal.

  Binnen de vleeskuikensector zijn er bijna dagelijks zijn er in Nederland internationale delegaties op bezoek. Dit omdat er binnen de Nederlandse vleeskuikenesctor voortdurend vernieuwingen plaatsvinden. Vanuit Pluimveebedrijf Schieven wordt er verteld over deze belangrijke en duurzame innovaties voor het houden van kip in Nederland.

  Hoe beter het werk aansluit op een persoon, hoe schoner Nederland wordt op de lange termijn. Empower brengt mensen in hun kracht, geeft inzicht in kwaliteiten en helpt opties vergroten. Daarnaast vindt er op 28 januari een masterclass ‘nooit meer solliciteren’ plaats in in AZ stadion.

  Leonie brengt een bezoek aan inhoofdzaak en gaat in gesprek over hun werkzaamheden van en hoe ze dit, bijvoorbeeld voor de energiemarkt, duurzaam aanpakken. Ze zoeken steeds naar nieuwe manieren om kwaliteit tegen nóg betere condities in te kopen.

  Dat er verschillende groepen mensen zijn die (weer) aan de slag willen is duidelijk. De reïntegratie academie helpt om de diagnose te stellen waar de kracht van de persoon ligt. Dit omdat niet ieder persoon dezelfde begeleiding nodig heeft.

  Job Solutions helpt en begeleid mensen naar (nieuw) werk. Leonie neemt een kijkje bij deze vorm van duurzame reïntegratie.

  Afsluitend zijn we bij de vakbeurs ‘inzet op maat’. Dit is het vakevent voor duurzame inzetbaarheid.