• still

  Schoner Nederland: 25 december

  Ook tijdens de kerstdagen wordt er aandacht besteed aan een Schoner Nederland. Tijdens deze aflevering wordt Nederland weer doorkruist om diverse duurzame oplossingen en mogelijkheden te bekijken.
  Zo waren we vorige week nog op bezoek bij Pluimveebedrijf Schieven voor Kip in Nederland. Maar ook bij de verschillende bedrijven waar de vleeskuikens worden geslacht worden technieken toegepast om het milieu en de omgeving te ontzien. Hiervoor gaan we op bezoek bij Esbro.

  Siroop, reinigingsmiddelen en azijn zijn middelen die we allemaal kennen en gebruiken. Alleen is het minder bekend hoe deze producten geproduceerd worden. Daarom neemt Leonie een kijkje bij Burg Groep om te ontdekken hoe azijn op duurzame wijze wordt geproduceerd.

  Een Schoner Nederland in de toekomst begint nu. Dat weten ze bij ROC Midden Nederland maar al te goed. De studenten zijn actief op verschillende gebieden waardoor ze nu al leren en later werken voor een Schoner Nederland. We nemen een kijkje de opleiding Bouwkunde en Elektrotechniek, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

  Investeren in een duurzame toekomst. Dat is wat Rensa al een aantal jaren doet op diverse fronten. Als landelijke speler in verwarming- en ventilatie willen zij voorop blijven lopen. Ze passen bijvoorbeeld het Rijnlands model toe bij medewerkers, zodat zij mee kunnen denken over duurzaamheid binnen de organisatie.

  Dat duurzaamheid ook goed samen kan gaan met gemak, laten de dakkapellen van Techado Dakkapellen goed zien. Een dakkapel geeft een (te) kleine ruimte meer mogelijkheden, waarbij de dakkapel ook nog eens duurzaam gemaakt wordt. Daarnaast blijft er veel ruimte over voor de persoonlijke wensen voor de dakkapel. Benieuwd hoe het volledige proces van montage van de dakkapel gaat? Bekijk dan het 2e scherm item hier.

  Ook met persoonlijke items kan goed duurzaam worden omgegaan. Denk bijvoorbeeld aan schoenen die wel een tweede ronde verdienen maar daar wat hulp bij nodig hebben. Schoensleutelaars, lid van de Nederlandse Schoenmakers vereniging, helpen ze je hier graag een handje bij.

  Een gerecht zonder kruiden en specerijen kunnen we ons bijna niet meer voorstellen. Daarom is het belangrijk dat deze veel gebruikte producten ook op duurzame wijze geproduceerd worden. Hier is Verstegen Spices and Sauces onder andere verantwoordelijk voor.

  Prettig werken gebeurd in een ruimte waar het geluid zo zacht mogelijk is. Vacoustic B.V. heeft hier diverse oplossingen voor, zoals geluiddempende plafonds, die zowel de akoestiek als de temperatuur regelen. In Schoner Nederland vertellen ze meer over de werkwijze en mogelijkheden die deze duurzame oplossing met zich mee brengt.