• Novavolt

  Zondag 20 december: “Herkomst en oorsprong”

  Aankomende zondag staat weer een aflevering van Schoner Nederland op het programma. Deze aflevering staat in het teken van herkomst en oorsprong.

  Sta je er bijvoorbeeld wel eens bij stil waar een boeket bloemen vandaan komt? Aan de buitenkant kan je namelijk niet zien of deze duurzaam geteeld is. Daarom bestaat de Barometer Duurzame Bloemist. Hiermee toont een bloemist aan dat hij/zij duurzaam onderneemt. Met dit certificaat onderscheidt de bloemist zich niet alleen vanwege de verkoop van duurzamere bloemen, maar ook dat de gehele bedrijfsvoering duurzaam is.

   

  Ook nemen we een kijkje bij Alluance Group wasmachines.
  Want laten we wel zijn: wassen doet bijna niemand voor zijn plezier. Een wasmachine moet snel en effectief het beste resultaat leveren. En op een schone manier voor schone kleding zorgen, dat willen we toch allemaal?

   

  En over schoon gesproken, waarom scheiden wij ons afval? wat gebeurt er precies zodra jij het in de container hebt gedaan? Cyclus NV werkt in opdracht van overheden en bedrijven aan een schone en veilige leefomgeving. Zij zijn gespecialiseerd in het samenspel tussen afvalbeheer enerzijds en het dagelijks onderhoud van de openbare ruimte en (bedrijfs)terreinen anderzijds.

   

  Een soort afval dat niet in een container past kan bijvoorbeeld een scooter zijn, maar wat doe je daarmee zodra de scooter op of kapot is? In deze aflevering legt SRN uit waarom het zo belangrijk is dat de scooter goed wordt recycled. Tevens laten zij zien hoe dat wordt gedaan. SRN staat voor Scooter Recycling Nederland en is het Nederlandse recyclingsysteem voor  brommers en scooters tot 50cc.

   

  Ook neemt Sita een kijkje bij Nova Volt en gaat zij in gesprek over het belang van zonnepanelen. Zelf klimt ze ook het dak op om dit eens goed onder de loep te nemen.

   

  Onze presentatrice Leonie duikt in de kerstpakketten en ziet en hoort het verhaal achter de producten van More Than Gifts. Zij maken het hele jaar door geschenken, waaronder kerstpakketten. Dit gebeurt op een verantwoorde manier, achter ieder product schuilt een verhaal.

   

  Waar ook een verhaal achter schuilt is het pakketje dat bij je thuis wordt bezorgd. Bij Leen Menken weten ze daar alles van. Deze organisatie helpt online bedrijven met o.a. de levering van hun product aan de eindgebruiker. Zij verzorgen de logistiek voor online bedrijven die hun geconditioneerde goederen bij de consument, of aan small business, rechtstreeks willen afleveren.

   

  Een andere foodbranche is Verstegen Spices en Sauces. Zij produceren alles op het gebied van smaakmakers en dat op een duurzame manier. In deze aflevering kun je zien hoe bewust zij bezig zijn, bijvoorbeeld door het gebruiken van schone vrachtwagens.